Aktualne menu tygodniowe

Dieta zbilansowana
1300-2100kcal

Fundamentem diety zbilansowanej jest tzw. talerz zdrowia 2020 opracowany przez Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego. Dieta ta pokryje zapotrzebowanie Twojego organizmu na wszystkie niezbędne składniki odżywczych. Uboga w cholesterol, cukry proste i sód z wysoką zawartością błonnika pokarmowego. Dieta zbilansowana ma odpowiednią podaż energii z białka, węglowodanów i tłuszczów ogółem, a także niski poziom nasyconych, a wysoki wielonienasyconych kwasów tłuszczowych.

Zachęcamy również do zapoznania się z resztą naszej oferty w zakładce menu tygodniowe:

06.02. - 12.02.2023

01. Śniadanie

Pasta z wędzonego twarogu i cebuli z pieczywem orkiszowym i pomidorem

02. II śniadanie

Sałatka z ciecierzycy i szpinaku z winegretem i chlebek chrupkim

03. Obiad

Curry z indykiem, mlekiem kokosowym i pomidorami koktajlowymi z ryżem basmati i surówką z kapusty pekińskiej, groszku i pora

04. Podwieczorek

Klasyczny sernik z musem z owoców leśnych i grejpfrutem

05. Kolacja

Zupa grzybowa z łazankami

01. Śniadanie

Bananowa owsianka z masłem orzechowym, miodem i orzechami laskowymi

02. II Śniadanie

Krem brokułowy z mozzarellą i razowymi grzankami

03. Obiad

Filet z kurczaka w sosie po luizjańsku, pieczone ziemniaki, surówka Colesław

04. Podwieczorek

Domowa szarlotka, pomarańcza

05. Kolacja

Zapiekanka gyros z indykiem

01. Śniadanie

Pasta z zielonej soczewicy i pieczarek, chleb 7 ziaren, papryka żółta

02. II śniadanie

Ciasteczka owsiane jabłkowo-cynamonowe, gruszka

03. Obiad

Bitki z szynki w sosie musztardowym z kaszą jaglaną i kolorową fasolką szparagową

04. Podwieczorek

Zupa kalafiorowa, bagietka paryska

05. Kolacja

Zapiekanka makaronowa z pieczarkami

01. Śniadanie

Frittata z pomidorami, pieczywem słonecznikowym i rzodkiewką

02. II śniadanie

Koktajl jagodowy

03. Obiad

Pierś z indyka w czerwonym pesto z kaszą kuskus i pieczoną marchewką z imbirem i rukolą

04. Podwieczorek

Sałatka z suszoną figą i wędzonym serem, pieczywo chrupkie

05. Kolacja

Kakaowe naleśniki z bananem i wiśniami

01. Śniadanie

Kaiserschmarrn-omlet cesarski z kiwi i sosem jagodowym

02. II śniadanie

Zupa szczawiowa z ziemniakami

03. Obiad

Ryba po grecku z ryżem brązowym i gotowanymi brokułami

04. Podwieczorek

Buraczane brownie, mandarynki

05. Kolacja

Kotlety z kaszy gryczanej i twarogu, mix sałat z warzywami

01. Śniadanie

Jajecznica ze szczypiorkiem i pomidorem z pieczywem żytnim pełnoziarnistym i zieloną papryką

02. II śniadanie

Pudding z kaszy manny z musem truskawkowym

03. Obiad

Kotlety słoneczne z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty

04. Podwieczorek

Krupnik z ryżem

05. Kolacja

Zapiekana fasola po grecku z bagietką pełnoziarnistą

01. Śniadanie

Kotleciki z ciecierzycy i kuskusu, pomidory na roszponce

02. II śniadanie

Koktajl jogurtowy z czerwonej porzeczki

03. Obiad

Wołowina po chińsku z ananasem i makaronem ryżowym

04. Podwieczorek

Kruche ciasteczka kokosowe, gruszka

05. Kolacja

Pomidorowe curry z kurczakiem i kaszą jaglaną

Zamów z dostawą do domu

  • Tylko świeże i naturalne składniki!
  • Urozmaicone menu
  • Wygodne i estetyczne pakowanie
  • Zdrowe sposoby obróbki termicznej

Darmowa dostawa pod wskazany adres

  • Dowóz prosto pod drzwi!
    Dowozimy od 20.00 do 23.00 w dzień poprzedzający.
  • +48 570 090 900





    Go top