Aktualne menu tygodniowe

Dieta zbilansowana
1300-2100kcal

od 40 zł/dziennie!

Fundamentem diety zbilansowanej jest tzw. talerz zdrowia 2020 opracowany przez Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego. Dieta ta pokryje zapotrzebowanie Twojego organizmu na wszystkie niezbędne składniki odżywczych. Uboga w cholesterol, cukry proste i sód z wysoką zawartością błonnika pokarmowego. Dieta zbilansowana ma odpowiednią podaż energii z białka, węglowodanów i tłuszczów ogółem, a także niski poziom nasyconych, a wysoki wielonienasyconych kwasów tłuszczowych.

Zachęcamy również do zapoznania się z resztą naszej oferty w zakładce menu tygodniowe:

18.10. - 24.10.2021

01. Śniadanie

Baba ghanoush - pasta z pieczonego bakłażana, jajko na twardo, papryka żółta, pieczywo graham

02. II śniadanie

Truskawkowy kisiel z nasion chia

03. Obiad

Indyk w sosie curry z ziemniakami i sałatką z pieczonych warzyw i ciecierzycy

04. Podwieczorek

Zupa krem z białej kapusty z prażonymi pestkami dyni i bazyliowymi grzankami

05. Kolacja

Kaszotto jaglane z burakiem, szpinakiem i słonecznikiem

01. Śniadanie

Placuszki makowe z jagodami, domową nutellą i pomarańczą

02. II Śniadanie

Koktajl chałwowy

03. Obiad

Grillowany filet z kurczaka z musem z dyni, kasza gryczana z kurkami i cebulką

04. Podwieczorek

Sałatka z ciecierzycy, fasolki szparagowej i suszonych pomidorów

05. Kolacja

Makaron z sosem z pieczonej papryki

01. Śniadanie

Bazyliowy twarożek z pieczywem żytnim, pomidorkami i kiełkami lucerny

02. II śniadanie

Ciasteczka owsiano-bananowe z masłem orzechowym, gruszka

03. Obiad

Schab z suszonymi pomidorami, ryż z cukinią, kukurydzą i czerwoną fasolą i surówka z marchwi i jabłka

04. Podwieczorek

Pasta z prażonej kaszy gryczanej z chlebkiem chrupkim i czerwoną papryką

05. Kolacja

Kapuśniak z grzankami z bagietki paryskiej

01. Śniadanie

Żółta owsianka z mandarynkami

02. II śniadanie

Koktajl bananowy z masłem orzechowym

03. Obiad

Pieczone kotlety mielone z indyka, kuskus razowy i czerwona kapusta po tajsku

04. Podwieczorek

Sałatka meksykańska z pietruszkowymi grzankami i orzechami arachidowymi

05. Kolacja

Buraczkowe kopytka na zasmażanym szpinaku

01. Śniadanie

Frittata z jarmużem i czerwoną cebulą, pieczywo żytnie pytlowe

02. II śniadanie

Trufle daktylowe, winogrona

03. Obiad

Łosoś z soczewicą w sosie pomidorowym z ryżem basmati

04. Podwieczorek

Imbirowa zupa krem z kukurydzy z groszkiem ptysiowym

05. Kolacja

Wieprzowina po chińsku z ananasem i makaronem ryżowym

01. Śniadanie

Pasztet z pieczarek do smarowania, pieczywo żytnie, papryka żółta

02. II śniadanie

Kokosowy koktajl z pomarańczą, siemieniem lnianym

03. Obiad

Spaghetti bolognese

04. Podwieczorek

Ciasteczka trzyskładnikowe, gruszka

05. Kolacja

Kotlety z białej fasoli, pomidory na rukoli

01. Śniadanie

Energetyczna owsianka kawowa

02. II śniadanie

Rosół z makaronem z natką pietruszki

03. Obiad

Tajskie pulpeciki drobiowe z ryżem brązowym i orzeźwiającą surówkę z selera naciowego

04. Podwieczorek

Frytki z warzyw w ziołowej panierce z sosem czosnkowym

05. Kolacja

Turecki kisir

Zamów z dostawą do domu

  • Tylko świeże i naturalne składniki!
  • Urozmaicone menu
  • Wygodne i estetyczne pakowanie
  • Zdrowe sposoby obróbki termicznej

Darmowa dostawa pod wskazany adres

  • Dowóz prosto pod drzwi!
    Dowozimy od 20.00 do 23.00 w dzień poprzedzający.
  • +48 570 090 900





    Go top