Aktualne menu tygodniowe

Dieta bez glutenu i laktozy
1300-1800 kcal

od 48 zł/dziennie!

Bez glutenu i laktozy – odpowiednio zbilansowana dieta, polecana dla alergików, wykluczająca wszystkie zboża glutenowe oraz produkty zawierające laktozę i białko mleka krowiego. Dieta dostępna w kalorycznościach: 1300, 1500, 1800 kcal.

Zachęcamy również do zapoznania się z resztą naszej oferty w zakładce menu tygodniowe:

23.05. - 29.05.2022

01. Śniadanie

Pasta z ciecierzycy i suszonych pomidorów, ogórek kiszony, pieczywo bezglutenowe

02. II śniadanie

Koktajl truskawkowy z tahini

03. Obiad

Sznycel z indyka w panierce curry, kasza gryczana z pieczonym burakiem, surówka z pora

04. Podwieczorek

Krajanka a'la panna cotta z musem jagodowym i płatkami migdałów

05. Kolacja

Łazanki

01. Śniadanie

Owsianka z jabłkami, świeże owoce

02. II śniadanie

Sałatka z wędzonym łososiem i oliwkami, cytrynowy winegret, wafle kukurydziane

03. Obiad

Kurczak z papryką i szpinakiem, makaron bezglutenowy, mix sałat z warzywami

04. Podwieczorek

Krem z pieczonych ziemniaków z grzankami bezglutenowymi

05. Kolacja

Placki z kiszonej kapusty z sosem czosnkowym

01. Śniadanie

Jajo na twardo na sosie ranczerskim, kalarepa, rzodkiewka, pieczywo bezglutenowe wieloziarniste

02. II śniadanie

Ciasto czekoladowe z malinami, pomarańcza

03. Obiad

Schab w sosie węgierskim z ziemniakami i kolorową fasolką szparagową

04. Podwieczorek

Koktajl wiśniowy na mleku kokosowym

05. Kolacja

Ryż brązowy z warzywami, kurczakiem i nasionami słonecznika

01. Śniadanie

Pieczony pasztet z szynki z warzywami korzeniowymi, kolorowa papryka, pieczywo bezglutenowe

02. II śniadanie

Zupa szczawiowa z ziemniakami

03. Obiad

Pulpeciki z indyka w sosie pieczarkowym, kasza jaglana, czerwony Colesław

04. Podwieczorek

Meksykańska sałatka z komosą, oliwkami i winegretem

05. Kolacja

Kakaowe naleśniki bananowo-wiśniowe z jogurtem waniliowym i pestkami granata

01. Śniadanie

Frittata z jarmużem i czerwoną cebulą, ogórek zielony, bułka bezglutenowa

02. II śniadanie

Sałatka z rukolą i grillowanym wędzonym tofu, pomarańczowy winegret, wafle kukurydziane

03. Obiad

Kotleciki z tuńczyka w kremowym sosie pomidorowo-paprykowym, kasza gryczana niepalona, miodowa kapusta kiszona

04. Podwieczorek

Pudding ryżowy z karmelizowaną gruszką

05. Kolacja

Ziemniaczana zapiekanka bolognese

01. Śniadanie

Płatki jaglane z gruszką i cynamonem, pomarańcza, grejpfrut

02. II śniadanie

Smalczyk z fasoli i orzechów włoskich, słupki warzyw, wafle ryżowe musli

03. Obiad

Kotlety słoneczne z kurczaka, ryż basmati, gotowane trio warzywne

04. Podwieczorek

Koktajl truskawkowy

05. Kolacja

Japońskie placki okonomiyaki z sosem sezamowym

01. Śniadanie

Cytrynowa pasta z zielonego groszku, kiełki, pomidorki koktajlowe, pieczywo bezglutenowe

02. II śniadanie

Ciasteczka owsiano-bananowe z masłem orzechowym, kiwi

03. Obiad

Wołowina po burgundzku, kasza jaglana, surówka z marchwi i chrzanu

04. Podwieczorek

Krem z ciecierzycy i szpinaku, grzanki bezglutenowe

05. Kolacja

Kotlety z kaszy gryczanej i tofu, lekka sałatka z rzodkiewką i ogórkiem

Zamów z dostawą do domu

  • Tylko świeże i naturalne składniki!
  • Urozmaicone menu
  • Wygodne i estetyczne pakowanie
  • Zdrowe sposoby obróbki termicznej

Dostawa pod wskazany adres

  • Godzina dowozu
    Dowozimy od 20.00 do 23.00 w dzień poprzedzający.
  • +48 570 090 900





    Go top