Aktualne menu tygodniowe

Dieta bez glutenu i laktozy
1300-1800 kcal

od 48 zł/dziennie!

Bez glutenu i laktozy – odpowiednio zbilansowana dieta, polecana dla alergików, wykluczająca wszystkie zboża glutenowe oraz produkty zawierające laktozę i białko mleka krowiego. Dieta dostępna w kalorycznościach: 1300, 1500, 1800 kcal.

Zachęcamy również do zapoznania się z resztą naszej oferty w zakładce menu tygodniowe:

18.10. - 24.10.2021

01. Śniadanie

Baba ghanoush - pasta z pieczonego bakłażana z pieczywem bezglutenowym, jajkiem na twardo i papryką żółtą

02. II śniadanie

Truskawkowy kisiel z nasion chia

03. Obiad

Indyk w sosie curry z ziemniakami i sałatką z pieczonych warzyw i ciecierzycy

04. Podwieczorek

Zupa krem z białej kapusty z prażonymi pestkami dyni z grzankami z pieczywa bezglutenowego

05. Kolacja

Kaszotto jaglane z burakiem, szpinakiem i słonecznikiem

01. Śniadanie

Placuszki makowe z jagodami, pomarańcza, zdrowa nutella

02. II śniadanie

Koktajl chałwowy

03. Obiad

Grillowany filet z kurczaka z musem z dyni, kasza gryczana z kurkami i cebulką

04. Podwieczorek

Sałatka z ciecierzycy, fasolki szparagowej i suszonych pomidorów

05. Kolacja

Bezglutenowy makaron z sosem z pieczonej papryki

01. Śniadanie

Pasta z zielonej soczewicy i pieczarek z chlebem bezglutenowym, pomidory koktajlowe

02. II śniadanie

Ciasteczka owsiano-bananowe z masłem orzechowym, gruszka

03. Obiad

Schab z suszonymi pomidorami, ryż z cukinią, kukurydzą i czerwoną fasolą i surówka z marchwi i jabłka

04. Podwieczorek

Pasta z prażonej kaszy gryczanej z bezglutenowym chlebem chrupkim i papryką

05. Kolacja

Kapuśniak z grzankami z chleba bezglutenowego

01. Śniadanie

Żółta owsianka z mandarynkami

02. II śniadanie

Koktajl bananowy z masłem orzechowym, wafle ryżowe musli

03. Obiad

Pieczone kotlety mielone z indyka z kaszą jaglaną i czerwoną kapustę po tajsku

04. Podwieczorek

Sałatka meksykańska z orzechami arachidowymi oraz grzankami z pieczywa bezglutenowego

05. Kolacja

Kotlety z soczewicy i batatów z surówką colesław

01. Śniadanie

Frittata z jarmużem i czerwoną cebulą z pieczywem bezglutenowym

02. II śniadanie

Trufle daktylowe, winogrona

03. Obiad

Łosoś z soczewicą w sosie pomidorowym z ryżem basmati

04. Podwieczorek

Imbirowa zupa krem z kukurydzy z podpiekaną tortillą bezglutenową

05. Kolacja

Wieprzowina po chińsku z ananasem i makaronem ryżowym

01. Śniadanie

Pasztet z pieczarek do smarowania z pieczywem bezglutenowym i papryką

02. II śniadanie

Kokosowy koktajl z pomarańczą, siemieniem lnianym

03. Obiad

Spaghetti bolognese z makaronem bezglutenowym

04. Podwieczorek

Ciasteczka trzyskładnikowe, gruszka

05. Kolacja

Kotlety z białej fasoli, pomidory na rukoli

01. Śniadanie

Energetyczna owsianka kawowa

02. II śniadanie

Rosół z makaronem z natką pietruszki

03. Obiad

Tajskie pulpeciki drobiowe z ryżem brązowym i orzeźwiającą surówką z selera

04. Podwieczorek

Frytki z warzyw w ziołowej panierce z sosem czosnkowym

05. Kolacja

Turecki kisir

Zamów z dostawą do domu

  • Tylko świeże i naturalne składniki!
  • Urozmaicone menu
  • Wygodne i estetyczne pakowanie
  • Zdrowe sposoby obróbki termicznej

Dostawa pod wskazany adres

  • Godzina dowozu
    Dowozimy od 20.00 do 23.00 w dzień poprzedzający.
  • +48 570 090 900





    Go top