Aktualne menu tygodniowe

Dieta niski IG
1300-1800 kcal

Dieta z niskim indeksem glikemicznym znajduje zastosowanie przede wszystkimu osób, które borykają się z problemami natury węglowodanowo – hormonalnej. Nasz dieta dedykowana jest osobom z cukrzycą typu 2, stanem przed cukrzycowym czy insulinoopornością. Ta ostatnia współwystępuje często z zespołem policystycznych jajników (PCOS) i zespołem metabolicznym.

Dieta niskie IG oparta jest o produkty mające niski i średni IG. Produkty o niskim IG i ŁG są trawione znacznie wolniej, dzięki czemu dłużej nie odczuwamy głodu.  Utrzymywanie niskiego poziomu insuliny zapobiega nagłym wyrzutom insuliny i wahaniom poziomu cukru we krwi, jak również gromadzeniu się tłuszczu – ułatwiając przetwarzanie jego zapasów na energię. Ten sposób żywienia zapobiega napadom głodu i senności po posiłku.

Zachęcamy również do zapoznania się z resztą naszej oferty w zakładce menu tygodniowe:

12.07. -18.07.2021

01. Śniadanie

Płatki orkiszowe z gruszką i brzoskwinią

02. II śniadanie

Pasta z kurczaka z czarnymi oliwkami, kiełki brokuła, chleb pszenno-żytni

03. Obiad

Roladki schabowe z ricottą, kasza perłowa z cukinią i kalafiorem

04. Podwieczorek

Ciastka bananowo-kokosowe, sos wiśniowy

05. Kolacja

Czosnkowe grzanki razowe, zupa z zielonych warzyw

01. Śniadanie

Pasta z tuńczyka i czerwonej papryki, kalarepa, marchew, bułka rustykalna

02. II śniadanie

Letnie smoothie z arbuzem i truskawkami

03. Obiad

Drobiowe kotlety mielone z miętą, ryż brązowy, surówka z pora, marchewki i jabłka

04. Podwieczorek

Zielona sałatka z serem halloumi i pomidorkami

05. Kolacja

Makaron sojowy z warzywami i sosem hoisin

01. Śniadanie

Placuszki z serka wiejskiego na mące pełnoziarnistej, kiwi

02. II śniadanie

Frittata z pomidorami, chleb żytni z błonnikiem

03. Obiad

Tajski burger z czerwoną cebulą i roszponką, bułka z dynią

04. Podwieczorek

Frytki z warzyw w ziołowej panierce, sos czosnkowy

05. Kolacja

Zupa szczawiowa z ziemniakami

01. Śniadanie

Kanapka caprese z szynką

02. II śniadanie

Sałatka ze świeżych warzyw, serek wiejski

03. Obiad

Makaron z indykiem, szpinakiem i estragonem

04. Podwieczorek

Koktajl truskawkowo-bananowy na kefirze

05. Kolacja

Tortilla z kurczakiem

01. Śniadanie

Placki z cukinii, sos koperkowy na jogurcie

02. II śniadanie

Pieczona owsianka z malinami i migdałami, mięta

03. Obiad

Podudzia z kurczaka po malezyjsku, kasza orkiszowa, mizeria

04. Podwieczorek

Zupa jarzynowa

05. Kolacja

Pęczotto z brokułami

01. Śniadanie

Guacamole z kolendrą, ogórek gruntowy, szynka wieprzowa, bułka wieloziarnista

02. II śniadanie

Krupnik z kaszą perłową

03. Obiad

Potrawka z kiełbasy, pieczarek i cebuli, ryż brązowy, natka pietruszki

04. Podwieczorek

Pudding chia z musem malinowym

05. Kolacja

Pieczone nuggetsy z kurczaka, sos arrabiata

01. Śniadanie

Jajecznica z kabanosem i oliwkami, pomidory koktajlowe, chleb pszenno-żytni

02. II śniadanie

Koktajl bananowo - owsiany z siemieniem lnianym

03. Obiad

Schab po kaszubsku, kasza jaglana z warzywami

04. Podwieczorek

Fasolka szparagowa z pomidorami i fetą

05. Kolacja

Makaron na zielono

Zamów z dostawą do domu

  • Tylko świeże i naturalne składniki!
  • Urozmaicone menu
  • Wygodne i estetyczne pakowanie
  • Zdrowe sposoby obróbki termicznej

Darmowa dostawa pod wskazany adres

  • Dowóz prosto pod drzwi!
    Dowozimy od 20.00 do 23.00 w dzień poprzedzający.
  • +48 570 090 900





    Go top