Aktualne menu tygodniowe

Dieta niski IG
1300-1800 kcal

Dieta z niskim indeksem glikemicznym znajduje zastosowanie przede wszystkimu osób, które borykają się z problemami natury węglowodanowo – hormonalnej. Nasz dieta dedykowana jest osobom z cukrzycą typu 2, stanem przed cukrzycowym czy insulinoopornością. Ta ostatnia współwystępuje często z zespołem policystycznych jajników (PCOS) i zespołem metabolicznym.

Dieta niskie IG oparta jest o produkty mające niski i średni IG. Produkty o niskim IG i ŁG są trawione znacznie wolniej, dzięki czemu dłużej nie odczuwamy głodu.  Utrzymywanie niskiego poziomu insuliny zapobiega nagłym wyrzutom insuliny i wahaniom poziomu cukru we krwi, jak również gromadzeniu się tłuszczu – ułatwiając przetwarzanie jego zapasów na energię. Ten sposób żywienia zapobiega napadom głodu i senności po posiłku.

Zachęcamy również do zapoznania się z resztą naszej oferty w zakładce menu tygodniowe:

23.05. - 29.05.2022

01. Śniadanie

Frittata z papryką i cukinią, chleb graham, marchew

02. II śniadanie

Czekoladowy sernik z sosem chałwowym

03. Obiad

Pieczony pstrąg z piekarnika z kaszą jęczmienną i surówką z kapusty pekińskiej

04. Podwieczorek

Sałatka z zieloną soczewicą, serem brie i roszponką z winegretem i waflami

05. Kolacja

Pełnoziarniste calzone faszerowane szpinakiem i fetą

01. Śniadanie

Naleśniki pełnoziarniste z farszem rabarbarowo-jabłkowym

02. II śniadanie

Chleb żytni pełnoziarnisty, polędwica z indyka, rzodkiew biała, smarowidło z białej fasoli

03. Obiad

Orkiszowe pierogi z mięsem

04. Podwieczorek

Koktajl szarlotkowy z cynamonem

05. Kolacja

Cytrynowe kotlety z kaszy bulgur z sałatką z rzodkiewki i ogórka

01. Śniadanie

Pasta z pieczonych warzyw, szynka wiejska, chleb pełnoziarnisty, kalarepa

02. II śniadanie

Placuszki razowe z kuskusu i białego sera z musem z owoców leśnych z ksylitolem

03. Obiad

Pulpeciki z indyka w kremowym sosie pomidorowo-paprykowym z makaronem orkiszowym i kalafiorem

04. Podwieczorek

Zupa krem grochowo-dyniowa, domowy chlebek z ziarnami

05. Kolacja

Pizza pełnoziarnista z kukurydzą, papryką i mozzarellą

01. Śniadanie

Owsianka z czeko-jabłkiem z amarantusem ekspandowanym

02. II śniadanie

Sałatka z roszponką, kaparami i kulkami mozzarelli z pieczywem pytlowym

03. Obiad

Boeuf Strogonow z wołowiny z kaszą gryczaną i surówką Colesław

04. Podwieczorek

Ciasto Kokosowa chmurka, kiwi

05. Kolacja

Risotto z brązowego ryżu z musem mango i pieczonym indykiem

01. Śniadanie

Pieczeń rzymska z bułką z dynią, pomidory koktajlowe, rzodkiewka

02. II śniadanie

Pudding chia z daktylowym kremem karmelowym

03. Obiad

Pierś kurczaka w kokosie z kuskusem razowym i surówką z czerwonej kapusty

04. Podwieczorek

Smoothie pomarańczowo-migdałowe

05. Kolacja

Tarta orkiszowa z pieczarkami i szpinakiem

01. Śniadanie

Chleb graham, hummus z jarmużem, kalarepa, ser mozzarella

02. II śniadanie

Rosół z makaronem i natką pietruszki

03. Obiad

Indyk w sosie chimichurri z kaszą bulgur i mizerią

04. Podwieczorek

Ciasteczka owsiano-kakaowe, gruszka

05. Kolacja

Papryka faszerowana ryżem, fetą i orzechami

01. Śniadanie

Kremowy twarożek z kefirem, rzodkiewką i natką pietruszki, papryka czerwona, pieczywo pytlowe

02. II śniadanie

Żytnia owsianka z bananem i suszoną śliwką

03. Obiad

Grochowe kotleciki ze szpinakiem z kaszą jaglaną z suszonymi pomidorami oraz surówką z selera, czerwonej kapusty i orzechów włoskich

04. Podwieczorek

Brokuły z kukurydzą, serem kozim i słonecznikiem

05. Kolacja

Gruzińskie Ajapsandali z mięsem z indyka z bagietką pełnoziarnistą

Zamów z dostawą do domu

  • Tylko świeże i naturalne składniki!
  • Urozmaicone menu
  • Wygodne i estetyczne pakowanie
  • Zdrowe sposoby obróbki termicznej

Darmowa dostawa pod wskazany adres

  • Dowóz prosto pod drzwi!
    Dowozimy od 20.00 do 23.00 w dzień poprzedzający.
  • +48 570 090 900





    Go top