Aktualne menu tygodniowe

Dieta niski IG
1300-1800 kcal

Dieta z niskim indeksem glikemicznym znajduje zastosowanie przede wszystkimu osób, które borykają się z problemami natury węglowodanowo – hormonalnej. Nasz dieta dedykowana jest osobom z cukrzycą typu 2, stanem przed cukrzycowym czy insulinoopornością. Ta ostatnia współwystępuje często z zespołem policystycznych jajników (PCOS) i zespołem metabolicznym.

Dieta niskie IG oparta jest o produkty mające niski i średni IG. Produkty o niskim IG i ŁG są trawione znacznie wolniej, dzięki czemu dłużej nie odczuwamy głodu.  Utrzymywanie niskiego poziomu insuliny zapobiega nagłym wyrzutom insuliny i wahaniom poziomu cukru we krwi, jak również gromadzeniu się tłuszczu – ułatwiając przetwarzanie jego zapasów na energię. Ten sposób żywienia zapobiega napadom głodu i senności po posiłku.

Zachęcamy również do zapoznania się z resztą naszej oferty w zakładce menu tygodniowe:

06.02. - 12.02.2023

01. Śniadanie

Tosty graham z ementalerem i szynką z indyka, pomidorki koktajlowe

02. II śniadanie

Ciasto czekoladowe z cukinii, pomarańcza

03. Obiad

Mintaj w płatkach migdałów z kaszą orkiszową i surówką z marchewki i rzepy

04. Podwieczorek

Koktajl gryczany na maślance z mango i miętą

05. Kolacja

Naleśniki pełnoziarniste z farszem ratatouille

01. Śniadanie

Pancakes pełnoziarniste z owocami

02. II śniadanie

Sałatka z pieczonymi nuggetsami i warzywami

03. Obiad

Burger wieprzowy z sosem barbeque, pieczonymi batatami i surówką z pora

04. Podwieczorek

Zupa krem z pomidorów i papryki z bagietką pełnoziarnistą

05. Kolacja

Śledzie gajowego z pieczywem graham

01. Śniadanie

Jaja faszerowane suszonymi pomidorami z chlebem słonecznikowym i warzywami

02. II śniadanie

Owsianka migdałowa z karmelizowaną gruszką

03. Obiad

Eskalopki z indyka w sosie śmietanowo-musztardowym z kaszą jęczmienną i surówką z marchwi i chrzanu

04. Podwieczorek

Deser a'la Tiramisu

05. Kolacja

Focaccia pełnoziarnista z pomidorkami koktajlowymi i rozmarynem, sosem chrzanowym

01. Śniadanie

Daktylowa komosa ryżowa z masłem orzechowym, grejpfrut

02. II śniadanie

Chleb 7 ziaren, grecka pasta z grochu Fava, polędwica sopocka, pomidory koktajlowe

03. Obiad

Zrazy wołowe z ogórkiem kiszonym i marchewką z kaszą gryczaną i surówką z kapusty pekińskiej

04. Podwieczorek

Maca razowa, zielone smoothie z jarmużem, bananem i imbirem

05. Kolacja

Razowy makaron w sosie kurkowym

01. Śniadanie

Placuszki owsiane z jabłkami z sosem malinowym

02. II śniadanie

Chleb razowy, jajo sadzone, roszponka, rzodkiewka

03. Obiad

Kurczak w sosie szpinakowym z gorgonzolą z kopytkami razowymi i kalafiorem

04. Podwieczorek

Zupa krem chrzanowy z grzankami razowymi

05. Kolacja

Sałatka z tuńczykiem z pełnoziarnistym chlebkiem pita

01. Śniadanie

Hummus z buraka z chlebem graham i warzywami

02. II śniadanie

Bananowa Pina Colada z siemieniem lnianym

03. Obiad

Chili z indykiem i warzywami z ryżem brązowym

04. Podwieczorek

Trufle daktylowe, grejpfrut

05. Kolacja

Kaszotto chakalaka z grillowanym filetem z kurczaka

01. Śniadanie

Owsianka z gruszką i pistacjami

02. II śniadanie

Pieczony pasztet drobiowy z bułką żytnią i rzodkiewką

03. Obiad

Kotlety z ciecierzycy z kaszą owsianą i surówką z cukinii i marchewki

04. Podwieczorek

Jesienny krem z dyni z pastą ziołową

05. Kolacja

Orkiszowe calzone pełne warzyw

Zamów z dostawą do domu

  • Tylko świeże i naturalne składniki!
  • Urozmaicone menu
  • Wygodne i estetyczne pakowanie
  • Zdrowe sposoby obróbki termicznej

Darmowa dostawa pod wskazany adres

  • Dowóz prosto pod drzwi!
    Dowozimy od 20.00 do 23.00 w dzień poprzedzający.
  • +48 570 090 900





    Go top