Aktualne menu tygodniowe

Dieta niski IG
1300-1800 kcal

Dieta z niskim indeksem glikemicznym znajduje zastosowanie przede wszystkimu osób, które borykają się z problemami natury węglowodanowo – hormonalnej. Nasz dieta dedykowana jest osobom z cukrzycą typu 2, stanem przed cukrzycowym czy insulinoopornością. Ta ostatnia współwystępuje często z zespołem policystycznych jajników (PCOS) i zespołem metabolicznym.

Dieta niskie IG oparta jest o produkty mające niski i średni IG. Produkty o niskim IG i ŁG są trawione znacznie wolniej, dzięki czemu dłużej nie odczuwamy głodu.  Utrzymywanie niskiego poziomu insuliny zapobiega nagłym wyrzutom insuliny i wahaniom poziomu cukru we krwi, jak również gromadzeniu się tłuszczu – ułatwiając przetwarzanie jego zapasów na energię. Ten sposób żywienia zapobiega napadom głodu i senności po posiłku.

Zachęcamy również do zapoznania się z resztą naszej oferty w zakładce menu tygodniowe:

18.10. - 24.10.2021

01. Śniadanie

Owsianka z tahini z brzoskwiniami

02. II śniadanie

Pasztet z fasoli z dodatkiem jabłka z chlebem graham i kalarepą

03. Obiad

Mintaj w płatkach migdałów z kaszą jęczmienną z pieczonym bakłażanem i brokułami

04. Podwieczorek

Koktajl tropikalny z żółtych owoców z otrębami gryczanymi

05. Kolacja

Spaghetti z cukinii z pulpecikami z indyka

01. Śniadanie

Serek wiejski z rzodkiewką i koperkiem, bułką żytnią i papryką czerwoną

02. II śniadanie

Chlebek bananowy z ksylitolem, kiwi

03. Obiad

Kofty wołowo-wieprzowe z sosem tzatziki i ryżem po turecku na ostro

04. Podwieczorek

Zupa po węgiersku z kurczakiem

05. Kolacja

Pieczone placki kukurydziane z sosem chrzanowym

01. Śniadanie

Omlet z pieczarkami i kiełbasą żywiecką z pieczywem pytlowym, pomidory koktajlowe

02. II śniadanie

Koktajl malinowo-bananowy, wafle ryżowe musli

03. Obiad

Chili z indykiem i warzywami z makaronem pełnoziarnistym

04. Podwieczorek

Pianka truskawkowa z brzoskwinią i pistacjami

05. Kolacja

Tymiankowe naleśniki orkiszowe ze szpinakiem i fetą

01. Śniadanie

Pancakes kakaowe na maślance z gruszką i śliwkami

02. II śniadanie

Bałkańska pasta Ajvar, szynka wiejska, chleb ze słonecznikiem, rzodkiewka

03. Obiad

Roladki z kurczaka z suszonymi pomidorami i oliwkami z sosem koperkowo-jogurtowym, kaszą orkiszową i fasolką szparagową

04. Podwieczorek

Krem brokułowy z mozzarellą

05. Kolacja

Kotlety z soczewicy i batatów z surówką colesław

01. Śniadanie

Sałatka jarzynowa z polędwicą sopocką i chlebem graham

02. II śniadanie

Piernikowa granola na płatkach żytnich z jogurtem jagodowym

03. Obiad

Zapiekane gołąbki w sosie pomidorowym z kaszą gryczaną i surówką z selera

04. Podwieczorek

Crumble szarlotkowe z rodzynkami

05. Kolacja

Papryka faszerowana suszonymi pomidorami i kaszą jaglaną

01. Śniadanie

Energetyczna owsianka kawowa

02. II śniadanie

Rosół z makaronem z natką pietruszki

03. Obiad

Tajskie pulpeciki drobiowe z ryżem brązowym i orzeźwiającą surówką z selera naciowego

04. Podwieczorek

Frytki z warzyw w ziołowej panierce z sosem czosnkowym

05. Kolacja

Turecki kisir

01. Śniadanie

Pasztet z pieczarek do smarowania z pieczywem żytnim i papryką żółtą

02. II śniadanie

Kokosowy koktajl z pomarańczą, siemieniem lnianym

03. Obiad

Spaghetti bolognese

04. Podwieczorek

Ciasteczka trzyskładnikowe, gruszka

05. Kolacja

Kotlety z białej fasoli, pomidory na rukoli

Zamów z dostawą do domu

  • Tylko świeże i naturalne składniki!
  • Urozmaicone menu
  • Wygodne i estetyczne pakowanie
  • Zdrowe sposoby obróbki termicznej

Darmowa dostawa pod wskazany adres

  • Dowóz prosto pod drzwi!
    Dowozimy od 20.00 do 23.00 w dzień poprzedzający.
  • +48 570 090 900





    Go top