Aktualne menu tygodniowe

Dieta Low Carb
1300-2100 kcal

od 54 zł/dziennie!

Dieta Low Carb – sposób żywienia polecany dla osób, które borykają się z insulinoopornością, cukrzycą, nieprawidłowym profilem lipidowym, a także z otyłością czy nadmierną masą ciała. Dieta niskowęglowodanowa sprawdzi się też u osób z chorobami autoimmunologicznymi, zaburzeniami hormonalnymi i trądzikiem. Dieta zawiera do 25% węglowodanów. Ze względu na zwiększone spożycie białka i tłuszczu, osoby na diecie niskowęglowodanowej bardziej odczuwają uczucie sytości. Diety niskowęglowodanowe nie są wskazane dla kobiet w ciąży i kobiet karmiących piersią ponadto dla osób bardzo aktywnych fizycznie, intensywnie trenujących oraz pracujących fizycznie.

Zachęcamy również do zapoznania się z resztą naszej oferty w zakładce menu tygodniowe:

14.11. - 20.11.2022

01. Śniadanie

Bułka żytnia, pieczarki marynowane, salami, smalczyk z fasoli i orzechów włoskich

02. II śniadanie

Jaja faszerowane suszonymi pomidorami i fetą, rzodkiewka

03. Obiad

Dorsz pod brokułowo-kalafiorową pierzynką z surówką z marchewki i rzepy

04. Podwieczorek

Koktajl z owoców jagodowych z wiórkami kokosowymi

05. Kolacja

Szynka w sosie chrzanowym z surówką z selera, czerwonej kapusty i orzechów włoskich

01. Śniadanie

Naleśniki z domową nutellą i owocami

02. II śniadanie

Różowy twarożek z ogórkiem

03. Obiad

Gulasz wieprzowy z czosnkową surówką z białej kapusty

04. Podwieczorek

Zupa ogórkowa z kurczakiem

05. Kolacja

Chłopski garnek z ziemniakami i kiełbasą

01. Śniadanie

Pasztet warzywno-orzechowy z czarnuszką z sosem ranczerskim i kolorową papryką

02. II śniadanie

Sałatka z quinoa i szynką z indyka z sosem koperkowo-jogurtowym

03. Obiad

Indyk w sosie z papryką i surówką z czerwonej kapusty

04. Podwieczorek

Krem czekoladowy z malinowym musem

05. Kolacja

Zapiekanka Tex-Mex

01. Śniadanie

Jaja po tatarsku, ogórek zielony

02. II śniadanie

Białkowy koktajl malinowy

03. Obiad

Wołowina w sosie własnym z porami duszonymi z pieczarkami

04. Podwieczorek

Gruszka, tarta z kremem z mascarpone

05. Kolacja

Morszczuk po włosku z indyjską sałatką Chachumbar

01. Śniadanie

Amarantusanka z płatkami orkiszowymi i owocami leśnymi

02. II śniadanie

Frittata z chorizo, pomidory koktajlowe

03. Obiad

Pulpeciki z kurczaka na sosie orzechowym z brokułem

04. Podwieczorek

Sałatka z roszponką, fetą, rzodkiewką i papryką z zielonym dressingiem

05. Kolacja

Naleśniki z łososiem pieczonym

01. Śniadanie

Chleb razowy, hummus z czosnkiem i harissą, papryka czerwona, szynka z piersi kurczaka

02. II śniadanie

Klasyczny sernik z polewą orzechową

03. Obiad

Tagine z indykiem i soczewicą z surówką z selera

04. Podwieczorek

Zupa szczawiowa z ziemniakami

05. Kolacja

Podudzia z kurczaka w sosie barbecue z kalafiorem

01. Śniadanie

,Racuchy bananowe z jogurtem waniliowym

02. II śniadanie

Serek wiejski z rzodkiewką i koperkiem, ogórek zielony

03. Obiad

Schab w sosie grzybowym z tymiankiem i surówką z selera naciowego

04. Podwieczorek

Ciasto marchewkowe z suszoną żurawiną

05. Kolacja

Wołowina po chińsku z pieczarkami po azjatycku

Zamów z dostawą do domu

  • Tylko świeże i naturalne składniki!
  • Urozmaicone menu
  • Wygodne i estetyczne pakowanie
  • Zdrowe sposoby obróbki termicznej

Dostawa pod wskazany adres

  • Dostarczamy w godzinach 18.00-24.00
  • +48 570 090 900





    Go top